Een backdrop met bloemen

Je hebt het vast al eerder voorbij zien komen: een backdrop met bloemen! Maar wat is een backdrop nu eigenlijk precies? Wat zijn de mogelijkheden op een bruiloft? En welke backdrops hebben wij in het assortiment? Ik vertel het jullie graag via deze blog!

Backdrop bloemen metaal kathedraal utrecht
Home » Een backdrop met bloemen

Wat is een backdrop met bloemen?

Een backdrop is letterlijk vertaald een achtergrond. Als we het over een backdrop hebben voor jullie bruiloft dan gaat het ook over de achtergrond, bijvoorbeeld wat achter jullie staat tijdens de ceremonie. Je kunt hierbij denken aan een volledige bloemen muur, houten schermen met bloemen, iets met doeken, diverse items die samen een achtergrond vormen, bloemwerk op zuilen of een echte bloemenboog. De bloemenboog wordt in de bruiloft branche eigenlijk altijd een backdrop genoemd. Dit is dus een backdrop frame waar vervolgens bloemen op worden geschikt. Zoals hieronder.

Fotoshoot met bloemen

Yara Photography, Model Vicky Geno


Wat zijn de mogelijkheden van een backdrop met bloemen op een bruiloft?

Een backdrop met bloemen is niet voor niks vaak een succes op een bruiloft! Je kan er namelijk veel mee doen en de hele dag van genieten! De grootste reden om voor een bloemen backdrop te kiezen voor jullie bruiloft is als achtergrond voor de ceremonie. We kunnen er een echte eyecatcher van maken wat prachtig staat op de foto’s en de aandacht bij de ceremonie houdt. Ook kunnen we jullie eigen stijl ermee laten zien en de locatie een persoonlijke twist geven.

Hiernaast kan je de backdrop ook nog vaak hergebruiken. Hieronder een aantal ideeën:

 • Achtergrond van jullie diner.
 • Achtergrond voor de groepsfoto’s met de fotograaf.
 • Romantische setting voor een momentje samen, zoals een love shoot.
 • Toevoeging voor de Photo Booth.
 • Aankleding van de feest en/of borrel ruimte.
 • Achtergrond voor jullie band.
 • Aankleding voor het aansnijden van jullie taart.
 • En ga zo maar door!

LB: Wianda Bongen. RB: Studio Kijk. LO: Vivre Photography. RO: Odiza Photography


Welke backdrops hebben wij in het assortiment?

Een mooi moment om onze backdrops ‘uit te stallen’. Niet alleen omdat we er stiekem best trots op zijn, ook een fijn overzicht om te laten zien wat we in huis hebben. De onderstaande backdrops zijn allemaal sterk genoeg om zwaar bloemwerk aan te hangen. Bij elke backdrop bedenken we elke keer bloemwerk wat past bij het totaal concept. Hierdoor ziet de backdrop er elke keer weer anders uit met ander bloemwerk, andere kleuren en andere materialen. Extra leuk en veel mogelijkheden!

De Omega backdrop, zwart

Deze backdrop is geïnspireerd op de vorm van een Omega teken. Een super fijn frame gemaakt van staal met zwarte poedercoat. Te verzwaren of buiten vast te zetten met haringen.

Backdrop ronde boog met bloemen bruiloft

Yara Photography

Bloemen palen

Deze backdrop is eigenlijk ‘de Omega backdrop, zwart’ alleen dan is het tussendeel eruit gehaald en hebben we alleen de 2 losse palen gebruikt. Prachtig als duo maar ook los van elkaar mooi. Meekomend voordeel van deze backdrop is de flexibiliteit. Je kan hem namelijk breder uit elkaar zetten, dichterbij of bijvoorbeeld een naar voren en een meer naar achter. Ideaal!

Backdrop origineel speels natuurlijk

Eline Nijburg Photography

De ronde backdrop, zwart

De ronde backdrop! Net zoals de Omega ook een ronde vorm gemaakt van staal met zwarte poedercoat. Toch is deze weer heel anders. Waar je bij de Omega namelijk nog als boog onderdoor kan lopen, is deze volledig rond. De voet hebben we met een organische bocht gemaakt voor een uniek asymmetrisch effect. De onderstaande foto is buiten gemaakt, met verzwaarde voet. Voor binnen gebruik kan die er vanaf.

Ronde backdrop met bloemen bruiloft

Yara Photography

De rechte backdrop & alles kunner, staal

Deze rechte backdrop heeft een neutrale stijl, maar ook wel industrieel. We noemen hem ook wel de alleskunner, want met diverse koppelstukken kan je er alle kanten mee op!

 • Als boog, enkel frame.
 • Als boog, dubbel frame. Zie foto 1 en 2.
 • Als boog, dubbel frame en extra hoog. Zie foto 3.
 • Als vierkante boog, zoals een choepa voor een Joods huwelijk.
 • Door de makkelijke koppelstukken kunnen we er nog meer vormen mee maken, zoals extra breed of juist korter/langer.

1, By Danielle Fotografie. 2, Studio Kijk. 3, Britt Laske fotografie.

De schuine Patagonië backdrop, zwart

Deze schuine backdrop heeft een zwevend effect door het werken met contragewicht. Het is een echte unieke vorm en haalt zijn inspiratie uit Patagonie. Benieuwd naar het verhaal? Bekijk deze backdrop dan hier in de Gallery.

Looseflorals photography

Houten backdrop, gemaakt van oude eiken bielzen

De allereerste backdrop in het assortiment! Vooral mooi in de buitenlucht. En als er een backdrop stormproef is, dan is het deze wel. Spierballen vereist want de oude eiken houten bielzen wegen wel wat!

De gotische boog, staal

Deze boog is geïnspireerd op de gotische vormen die je vaak terugziet in kastelen en kerken. Een prachtige vorm en een moderne versie van de rozenboog. Leuk weetje: ook hierbij hebben we delen van de stalen boog gebruikt, zoals de voet en twee tussenstukken. Maar bij deze boog eindigen de 4 palen allemaal boven in 1 punt.

Foto Barbara van Doesburg


Maatwerk backdrops

We maken en ontwerpen alle backdrops zelf en er komen geregeld nieuwe backdrops bij! Ook gaan we graag aan de slag met maatwerk frames speciaal voor jullie bruiloft. Hebben jullie dus iets anders in gedachten of een leuk ander idee? Let us know! We gaan er graag mee aan de slag! Neem contact met op ons op of maak een vrijblijvende afspraak.