About

Mijn stijl wordt gekenmerkt door een speelse schikking met verschillende oplopende en tegengestelde kleur nuances. Ik maak graag bloemwerk met verfijnde materialen waarbij ik altijd contrast zoek in verschillende vormen en texturen. Dit zorgt voor diepte en een gedurfd en uniek resultaat. Er is niks leukers dan achteraf te horen dat ik de wensen van een bruidspaar echt heb overtroffen. Dit is altijd mijn streven en maakt mijn werk zo mooi!

‘De liefde voor het vak is er van jongs af aan al geweest. Het geeft een fantastisch gevoel om mensen blij te maken met persoonlijk en uniek bloemwerk! Ik vind het heerlijk om dagelijks bezig te zijn met bloemen en planten en kan hier al mijn creativiteit in kwijt.’

Malou van der Burg

Vanaf het moment dat ik als klein meisje samen met mijn zus de bloemen mocht uitkiezen in een boeket voor oma, wist ik het al zeker: ik word later bloemist! Het geeft mij een fantastisch gevoel om mensen blij te maken met persoonlijk en uniek bloemwerk. Vanaf het eerste moment dat ik een studierichting kon kiezen heb ik de richting bloemsierkunst al gevolgd. Ik heb op het VMBO Wellant college gezeten omdat deze school gefocust is op de groene sector. Hierna heb ik verschillende vakopleidingen gevolgd. Zo heb ik mijn MBO niveau 4 ‘Bloemsierkunst’ en HBO opleiding ‘Associate Degree Bloemsierkunst’ met succes afgerond. Hiernaast heb ik werkervaring opgedaan in zowel de binnen- als buitenlandse bloemenbranche. Ik ben recentelijk gestart met de ‘Proeve van Meesterschap.’ Hiermee hoop ik in 2020 erkend meesterbinder te worden.

‘Mijn stijl wordt gekenmerkt door een speelse schikking met verschillende oplopende en tegengestelde kleur nuances. Ik maak graag bloemwerk met verfijnde materialen waarbij ik altijd contrast zoek in verschillende vormen en texturen. Dit zorgt voor diepte en een gedurfd en uniek resultaat. Er is niks leukers dan achteraf te horen dat ik de wensen van een bruidspaar echt heb overtroffen. Dit is altijd mijn streven en maakt mijn werk zo mooi!’

Malou van der Burg

In mijn vak ben ik zeer gedreven en perfectionistisch. Dingen regelen en organiseren doe ik graag. Ik woon samen met mijn vriend Bas in Woerden. Wij zijn alweer 5 jaar super gelukkig samen! Hij is ook mijn ‘handyman’, personal engineer, timmerman en lasser! In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit. Heerlijk de natuur in, afspreken met vrienden en familie of mijn andere hobby’s uitoefenen namelijk: kitesurfen, hardlopen of motorrijden.

Inmiddels is mijn ultieme droom werkelijkheid geworden. Sinds februari 2019 ben ik trotse eigenaar van ‘Blouming Floral Art.’ Mijn vrienden en familie noemen me vaak ‘Lou’. Hierdoor is de naam ‘Blouming’ ontstaan. Deze naam heeft ook betrekking op de passie en creativiteit waarmee ik iedere dag weer aan het werk ga. Ik beschouw mijn vak als een vorm van kunst. Dit is dan ook de reden dat mijn bedrijfsnaam de toevoeging ‘Floral Art’ heeft gekregen.

Ik ben op dit moment bezig met het traject van de Proeve van Meesterschap met het onderwerp PULP. Hiermee hoop ik in 2020 erkend meesterbinder te worden. Op de website www.malouvanderburg.nl vertel ik jullie graag meer over PULP, mij als bloemist en laat ik jullie graag mijn vakwerk zien van persoonlijke projecten.