Kleurrijke bloemen voor een bruiloft op Slot Doddendael01/09/2023

Prachtige open bloemen in verzadigde felle kleuren. Voor de bruiloft van J&C op Slot Doddendael vlakbij Nijmegen verzorgde ik de bloemdecoratie, het trouwboeket mét bijpassende corsage, de tafelschikking en de bloemen voor de ceremonie.

kleurrijke bloemen en bruidsboeket voor bruiloft op Slot Doddendael

Inhoudsopgave

Deze kleurrijke bruiloft op Slot Doddendael was op alle fronten een feestje. Het bruidspaar was dol op felle, diepe kleuren en dat zag je overal terug: van de uitbundige kleurrijke bloemen tot de feestelijke tafeldecoraties.


Kleurrijke bloemen voor bruidspaar J&C

Voor bruidspaar J&C verzorgde ik de bloemdecoratie, het trouwboeket mét bijpassende corsage, de tafelschikking en de bloemen voor de ceremonie. Slot Doddendael, omgeven door een groen landschap, vormde het perfecte decor voor deze levendige en kleurrijke dag.


Bloemen voor je bruiloft

Het kiezen van de juiste bloemen voor je bruiloft is net zo belangrijk als het kiezen van de perfecte locatie of de catering. Voor J&C’s bruiloft op Slot Doddendael kozen we voor open bloemen, zoals bloeiende tuinrozen, Dahlia’s, Lisianthus, Orchideeën en Zinnia’s in verzadigde felle kleuren. De lievelingskleur van de bruid was fuchsia, en dat hebben we natuurlijk veel terug laten komen.

De kleuren van de bloemen op de bruiloft matchte perfect bij het thema voor de gasten: de mannen in black tie, de vrouwen in zomerse felle kleuren.


Ceremonie aankleding

Slot Doddendael is een prachtig Middeleeuws kasteeltje, dat vlakbij Nijmegen ligt. De ceremonie werd buiten gevierd, onder een tent en met uitzicht op een prachtige groene weide. De contrast met de bloemstukken naast het altaar zorgde voor een feestelijke sfeer, die perfect aansloot bij de dag.


Kleurrijke bloemen op locatie

Bij het plannen van de bloemstukken hebben we ervoor gezorgd dat de investering in de bloemen zich maximaal uitbetaalde. Daarom werden de bloemdecoraties de hele dag op verschillende manieren gebruikt. De bloemen van de ceremonie werden later bij de receptie en het diner hergebruikt — het zou namelijk zonde zijn om de bloemdecoraties maar voor een kort moment te gebruiken. Deze aanpak zorgde ervoor dat we op verschillende plekken ‘meer bloemen’ konden plaatsen, zonder dat dit ten koste ging van het budget. Zo werd elke bloem op locatie maximaal benut!


Slot Doddendael

Tijdens het diner, dat plaatsvond in de ridderzaal van Slot Doddendael, konden de gasten genieten van diverse gangen heerlijk eten. Ook vonden er speeches plaats. Om de sfeer nog gezelliger te maken, gebruikten we zorgvuldig uitgekozen bloemstukken, kaarsen en vers fruit om de kleurthema’s extra kracht bij te zetten. Het warme kaarslicht en de natuurlijke tinten van het fruit zorgden voor een uitnodigende en warme sfeer.


Duurzame bruidsbloemist

Het was echt een feest om deze open bloemen in verzadigde kleuren voor J&C over de hele locatie terug te laten komen. Als duurzame bruidsbloemist vind ik het belangrijk dat de bloemen maximaal benut worden over de hele locatie. Dat is hier goed geslaagd!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor bloemen op je bruiloft? Neem dan contact op of plan een vrijblijvende afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Foto’s: Inge Pieck Fotografie
Weddingplanner: Big Days Weddingplanning
Locatie: Slot Doddendael
Jurk: Wild at heart bridal