Wat kosten bloemen op een bruiloft?

Heb je geen idee wat bloemen kosten op een bruiloft? Wil je graag weten wat een bruidsboeket kost en aan welk budget je moet denken voor een maatwerk bloemen aankleding? Dan is deze blog iets voor jou. Ik leg het jullie graag uit!

Wat kost een bruidsboeket?
Home » Wat kosten bloemen op een bruiloft?

Wat kosten bloemen op je bruiloft? Dat ligt helemaal aan jouw wensen. Wanneer je bij mij een afspraak maakt stel ik daarom altijd een aantal vragen om jullie beter te leren kennen en een idee van jullie wensen te krijgen. “Wat is jullie budget?” is daar ook een van de vragen van. Heb je geen idee wat bloemen kosten op een bruiloft? Lees dan deze blog!

Wat kosten bloemen op je bruiloft?

Wat kost een bruidsboeket?

Elke bloemist rekent zijn eigen prijzen. Net zoals andere leveranciers is dit afhankelijk van het uurloon en de tijd dat we ermee bezig zijn. Voor bloemisten komt hier ook de inkoop van de bloemen bij. En bij de inkoop zit er ook veel verschil in kwaliteit, soorten en het seizoen. Je zult dan ook niet verrast zijn dat de prijzen en kosten van bruiloft bloemen nogal variëren.

Bij een bloemenwinkel ligt de prijs vaak iets lager en heb je niet altijd met een minimale besteding te maken. Voor een bruidsboeket met mooie materialen verwacht ik gemiddeld €150,-. Wanneer je luxere materialen in je bruidsboeket wil met een luxe afwerking (zoals zijde lint), reken dan op een vanaf prijs van €250,-.

Naast bloemenwinkels zijn er net zoals ik, bloemstylisten. Wij werken met een minimale besteding en zover ik weet en andere bloemstylisten ken, doet iedereen dat. Waarom we dat doen, dat vertel ik jullie zo. Ik verwacht in elk geval dat je voor alleen een bruidsboeket en eventueel corsage’s niet bij een bloemstylist terecht kan, maar beter naar een bloemenwinkel kan gaan.


Stel vooraf een budget vast

De reden dat ik vooraf naar jullie budget vraag, is omdat ik dan het beste advies kan geven. Een uitgebreide bloemen aankledingen waar we met een team van 10 bloemisten aan werken is een ander verhaal dan een mooie, maar meer bescheiden aankleding waar minder bloemen en minder arbeid aan wordt besteed. Wanneer je vooraf jullie budget verteld kan ik adviseren wat hierin de beste keuze is voor jullie en voorkom je teleurstellingen. Natuurlijk geldt: hoe meer budget je hebt, hoe meer bloemen je krijgt. Maar uiteindelijk kunnen we vanaf de minimale besteding voor iedereen een maatwerk concept creëren, wat bij jullie en jullie budget past.

Ik vergelijk het altijd met een trouwjurk passen. Je wil niet een veel te dure trouwjurk passen, waar je vervolgens wel verliefd op bent maar niet kan betalen. Ook hierbij is een budget aangeven belangrijk.

Een indicatie is uiteraard wel mogelijk. En als het budget echt geen beperkende factor is dan kunnen we wel eerst vanuit een idee ontwerpen en daarna de kosten berekenen voor jullie bruiloft bloemen.


Wat zijn de kosten voor een maatwerk bloemen aankleding op een bruiloft?

Zoals ik hierboven al beschreef werken wij met een minimale besteding. Het is mogelijk om een maatwerk bloemen aankleding door ons te laten maken vanaf €1950,-. Hierbij zorgen we voor een totaal beleving en creëren we een concept voor de hele dag.

Waarom ik als bloemist werk met een minimale besteding

Door met een minimale besteding te werken is het mogelijk om de hele dag beschikbaar te zijn voor jullie bruiloft. Doordat de opdrachten groter zijn en we meer arbeidskosten hebben, doen we ook een maximum aantal bruiloften per week zodat jullie de volle aandacht krijgen. We leveren op locatie en zorgen ervoor dat het echt uniek is en bij jullie past. Waarbij maatwerk frames ook een mogelijkheid is. We streven naar een uniek resultaat met de beste kwaliteit bloemen.

Wat kosten bloemen op je bruiloft bij Blouming Floral Art?

Hieronder geef ik jullie een indicatie van verschillende prijs categorieën. Ik zeg bewust indicatie omdat er met maatwerk geen standaard prijzen worden gehanteerd. Ga hierbij ook uit van rijkelijk bloemwerk waar veel bloemen in worden gebruikt.

±€2.250,-

Voor dit budget kunnen we een eyecatcher maken die echt opvalt en jullie stijl goed neerzet, zoals een rijkelijke backdrop of iets anders wat goed bij jullie past. Daarnaast zorgen we ervoor dat jullie zelf mooie bloemen hebben, passend bij jullie outfit. Zoals luxe bruidsboeket(ten) en/of corsage voor de bruidegom(s). Afhankelijk van de grote van de eyecatcher is er ruimte voor aanvullende bloemstukken zoals in het gangpad van de ceremonie die later worden neergezet op de dinertafels.

±€5.000,-

Voor dit budget laten we op meerdere plekken rijkelijk bloemwerk zien. We kunnen de eyecatcher groter maken of op een andere plek een tweede eyecatcher toevoegen. Zoals bloemstukken in het gangpad naar het altaar. Of een zwevende eyecatcher in de feestruimte. Ook het diner is hierbij voller aangekleed waardoor we een intieme sfeer neer kunnen zetten. Afhankelijk van de bovenstaande keuzes is er mogelijk ruimte voor extra bloemwerk zoals een warm en mooi aangekleed welkom voor jullie gasten.

Vanaf €7.500,-

Met dit budget is jullie trouwdag van A tot Z aangekleed met bloemen. De mogelijkheden hebben hierbij geen beperkingen. We kunnen aan de slag gaan met unieke hangende items, een bloemen muur of een volledige bloemenzee waar je doorheen loop naar het altaar. Of kies voor volledige bloementuin als lange strook in het gangpad van de ceremonie. Elk moment van de dag kunnen we aankleden met uniek bloemwerk. Ook met een groot aantal gasten kunnen we een intieme sfeer neerzetten. De hele dag is een ware bloemrijke beleving voor jullie en jullie gasten.


Waarom zijn bloemen voor een bruiloft duurder?

De bloemen op je bruiloft zijn maatwerk. We houden rekening met jouw wensen, de sfeer van de dag en het thema van je bruiloft. Er zit heel veel liefde in de bloemstukken die voor je huwelijk gemaakt worden. Daarom hangt er ook een hoger prijskaartje aan. Ik leg je uit waarom:

Speciale bloemen voor je bruiloft

Voor bruiloften kiezen mensen vaak voor speciale bloemen die mooier en unieker zijn dan de bloemen die je thuis in een vaasje hebt staan. Deze speciale bloemen, zoals rozen, hortensia’s, pioenrozen of gardenia’s, zijn vaak duurder om in te kopen. Dit komt omdat ze moeilijker te kweken zijn, niet in het seizoen groeien of uit verre landen moeten komen.

Bloemen voor je bruiloft maken kost tijd

Het voorbereiden van bloemen voor een bruiloft is veel werk. Eerst moeten je als bloemist voor een bruiloft veel tijd besteden aan het plannen en bedenken van ontwerpen die goed passen bij de stijl en thema van de bruiloft. Dat gaat uiteraard ook in overleg met het bruidspaar. Daarna moeten we de bloemen bestellen, schoonmaken, zorgen dat ze op het juiste moment bloeien, en de vazen en andere decoraties klaarmaken. Dit alles vereist veel tijd en zorgvuldigheid.

Bloemen op locatie

Natuurlijk zorgen we er op de dag van je bruiloft voor dat de bloemen op de juiste tijd en plaats op de locatie van de bruiloft staan. We moeten deze bloemen zorgvuldig vervoeren en alles opbouwen voordat de gasten aankomen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken: wij zorgen ervoor dat alles er perfect uitziet en dat de bloemen er de hele dag prachtig uitzien.

Maatwerk

Elke bruiloft is uniek, en dat geldt ook voor de bloemstukken die we maken. We luisteren nauwkeurig naar jouw wensen en combineren dit met onze ervaring en creativiteit om prachtige bloemstukken te creëren. Elk arrangement wordt met liefde gemaakt en dat zie je terug in het resultaat. Daarmee Je investeer je niet alleen in de bloemen zelf, maar ook in de herinneringen die ze helpen creëren.


Mogelijkheden voor jullie budget

Benieuwd wat mogelijk is voor jullie budget? Neem gerust contact op of maak een afspraak om te ontdekken wat we voor jullie kunnen betekenen.

Wat kost een maatwerk bloemen aankleding op een bruiloft?

Fotograaf: Eline Nijburg Photography
Locatie: Oranjerie Groot Warnsborn
Weddingplanner: Big days bij Nikki