Wat doet een bloemist allemaal op jullie bruiloft?

Een bloemist op jullie bruiloft, wat wordt er eigenlijk allemaal gedaan? In deze blog vertel ik graag wat jullie kunnen verwachten!

bloemist bruiloft
Home » Wat doet een bloemist allemaal op jullie bruiloft?

Een bloemist voor jullie bruiloft

Natuurlijk is er geen standaard bloemist die altijd hetzelfde doet. Maar om jullie wel een idee te geven wat jullie kunnen verwachten van de bloemist op jullie bruiloft, vertel ik in deze blog graag meer!

Waar je in elk geval vanuit kunt gaan bij zowel bloemenwinkels als bloemisten die gespecialiseerd zijn in bruiloften is het volgende.

  • Uiteraard het allerbelangrijkste, het bloemwerk leveren wat jullie hebben uitgekozen.
  • Bruidsboeket en eventueel corsage’s, kunnen zowel thuis als op locatie bezorgd worden.
  • Het bloemwerk kan altijd op locatie bezorgd worden. Het plaatsen van het bloemwerk op locatie is iets minder vanzelfsprekend. Gespecialiseerde bloemstylisten en de bloemisten / bloemenwinkels met meer service doen dit in elk geval wel.
  • Het ophalen van de ondergronden, na jullie bruiloft.

De mogelijkheden van extra service

Er zijn veel bloemisten die meer kunnen doen voor jullie bruiloft. Ik geef jullie hieronder een aantal mogelijkheden die wij naast de bovenstaande service bieden op jullie bruiloft. Ik verwacht dat andere gespecialiseerde bloemstylisten en de bloemisten / bloemenwinkels met meer service dit ook kunnen verzorgen voor jullie. Om daar zeker van te zijn kan je dit het beste even checken.

  • Bloemwerk maken op locatie. Een grote eyecatcher kan je pas echt op maat maken wanneer je op locatie bent. Zo ben je altijd voorbereid voor eventuele veranderingen, zoals een andere ruimte of achtergrond. Hiernaast kan je het echt op maat maken en zo passend mogelijk maken.
  • Naast het ophalen van de ondergronden is het ook mogelijk om al het bloemwerk op locatie op te ruimen. Zoals het afruimen, opruimen en afbouwen.
  • Extra service op de dag zelf. Hebben jullie bijvoorbeeld bloemwerk gekozen voor de ceremonie opstelling, die daarna wordt hergebruikt op andere plekken? Dan kan je het verplaatsen ook door je bloemist laten doen, in plaats van de ceremoniemeester, locatie of jullie gasten zelf. Zo heeft jullie bruiloft een ontspannen sfeer en worden ook jullie gasten volledig ontzorgd.
  • Sommige locaties wensen dat alles, dus ook het bloemwerk, is opgeruimd direct na jullie bruiloft. Dat betekent dat er iemand na jullie feest de spullen direct moet komen ophalen en opruimen. Deze service is ook mogelijk.
  • Het verzorgen of het helpen bij de styling van de bruiloft. Van trouwbankjes neerzetten tot naamkaartjes op de borden plaatsen. Allemaal mogelijk!
  • En als laatste is er eigenlijk alles mogelijk wat jullie wensen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen dat we aan het einde van de dag bloemen meegeven aan jullie gasten. Of wil je dat de bloemen achteraf bij jullie thuis worden bezorgd? Alle ideeën zijn welkom zodat jullie je droomdag kunnen beleven en volledig ontzorgd zijn.

Bruiloft bloemstyling en styling door een bloemist

Het is vaak mogelijk om bij een bloemist, naast de bloemstyling, ook de overige styling (gedeeltelijk) te laten verzorgen voor jullie bruiloft. Waar je over het algemeen vanuit kunt gaan is dat de bloemist alles in huis heeft met betrekking tot de bloemen. Denk hierbij aan vazen, ondergronden en sokkels maar ook backdrops. Wij, en de meeste bloemisten gespecialiseerd in bruiloft bloemen, hebben verschillende vormen, kleuren en maten backdrops in huis.

Of je bij de bloemist waar jullie de bloemstyling door laten doen, ook de overige styling kan laten doen op jullie bruiloft, dat is erg verschillend per bloemist. Wat wij bijvoorbeeld zelf ook in huis hebben zijn verschillende kaarsen en windlichten. En wil je minimale styling zoals een trouwbankje, servetten, welkomstbord etc. dan kunnen wij dit ook verzorgen voor jullie. Willen jullie echt uitpakken met een styling concept, dan verwijzen wij jullie graag door naar verschillende stylisten waar ik fijn mee samenwerk. Wij zorgen er samen voor dat alles klopt en kunnen beide volledig focussen op onze eigen expertise.


Stevige backdrop

Ik persoonlijk heb het geluk dat Bas, mijn vriend, de backdrops maakt. Wanneer er groot bloemwerk op een backdrop wordt gemaakt heb je naast een mooie ook een sterke ondergrond nodig. Hiernaast wil ik er zeker van zijn dat het natuurlijk ook buiten zeker weten goed blijft staan. Zo hebben onze backdrops de mogelijkheid om de voeten te verzwaren of gebruik te maken van haringen wanneer dit nodig is. Ook is het altijd van dikker en stevig staal (of ander materiaal) gemaakt waardoor het niet zal buigen bij veel bloemen. Ideaal! Er zijn ook stylisten die backdrops verhuren. Mijn ervaring is dat sommigen het wel goed voor elkaar hebben, maar sommigen helaas ook niet. Mijn advies is dan ook om altijd met je gekozen bloemist te overleggen, voordat je eventueel bij een stylist een backdrop huurt, zodat je zeker weet dat het frame het bloemwerk veilig kan dragen.


Benieuwd wat wij als bloemist voor jullie bruiloft kunnen betekenen?

Neem gerust contact op voor al jullie vragen! Zijn jullie benieuwd wat wij specifiek voor jullie bruiloft kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak en ontdek!