Voor bloemisten: herbruikbare steekschuim houders van roestvrij staal

Deze blog is speciaal voor bloemisten. Bloemisten die zich ook irriteren aan de 'standaard' steekschuim houders. Wij hebben een nieuwe verbeterde versie ontworpen die ik graag met jullie deel. Letterlijk, want ze zijn te koop!

Shop voor bloemisten, steekblok : steekschuim houders en backdrops
Home » Voor bloemisten: herbruikbare steekschuim houders van roestvrij staal

Deze blog ‘Voor bloemisten: herbruikbare steekschuim houders van roestvrij staal’ is geschreven in januari 2023. Voor de actuele ontwikkelingen van steekschuim leveranciers/merken, prijzen etc. kun je het beste hun websites bekijken. Wij zijn niet aansprakelijk voor de genoemde informatie.

Zelf ontworpen steekschuim houders van roestvrij staal, speciaal voor bloemisten

Zoals ik al vertelde irriteerde ik mij wanneer ik steekschuim houders gebruikte van plastic. De houders waren niet stevig. Je kon ze maar 1 keer gebruiken. Minder keuze in het soort steekschuim. Niet foam free. Het klik systeem kon makkelijk los komen, zeker met veel bloemen. Hierdoor moest je voor de veiligheid veel tape gebruiken. Hiernaast leek het mij makkelijk als de houders meer montage gaten zouden hebben. Dus wat doe je als het beter kan? Verbeteren!

Bas en ik zijn gaan brainstormen, tekenen en ontwerpen. Het staal besteld en inmiddels gebruik ik sinds de zomer van 2022 onze houders. Omdat ik besef dat er meer bloemisten zijn die hier tegen aan lopen (en niet iedereen een ingenieur in huis heeft) hebben we besloten om ze te gaan verkopen. Zodat ook andere bloemisten met een gerust hart stevige bloemen installaties kunnen maken! Voornamelijk ideaal voor bloemisten in de trouw- en event branche, of werk maken waarbij een goede stevige ondergrond belangrijk is en kan worden hergebruikt.


Stevig van roestvrij staal

Herbruikbare steekschuim houders voor bloemisten. We hebben gekozen voor roestvast staal, vaker roestvrij staal genoemd. Dat het niet roest is natuurlijk een pre voor het werken met water. Ook is het stevig materiaal en hebben we gekozen voor een goede dikte die niet te zwaar is maar wel sterk genoeg. Ze zijn hierdoor super stevig en fijn in gebruik. Je kan ze ontelbaar vaak hergebruiken, in plaats van een eenmalig plastic frame. Doordat de houder met twee vleugelmoeren vast gezet kan worden kan de steekschuim blok er niet uit vallen. Je hoeft niet meer bang te zijn dat het steekschuim uit de houder valt of dat de plastic houder breekt. Extra tape om dit te voorkomen is dus ook niet meer nodig.


Zelf keuze in het soort steekschuim

Een bijkomend groot voordeel, en reden dat we zijn gaan ontwerpen, is dat je kan kiezen welk soort steekschuim je in de herbruikbare steekschuim houders kan doen. Ideaal! ‘Normaal’ steekschuim is, zoals de meeste bloemisten wel weten, slecht voor het milieu.

Je kunt ervoor kiezen om de bio Oasis blokken te gebruiken, die een heel stuk beter zijn dan de blokken die niet ‘bio’ zijn. Bekijk hun website voor meer informatie.

Een, naar mijn mening, nog beter alternatief zijn de steekschuim blokken van Agrawool, Sideau genaamd. Deze blokken zijn zoals ze zelf zeggen 100% biologisch afbreekbaar. Ze zijn (nog niet) te koop in een steekschuimhouder. Maar dat hoeft ook niet, want ze passen in onze herbruikbare houders van roestvrij staal. Ideaal! Ook Oasis verkoopt tegenwoordig vergelijkbare blokken die volledig afbreekbaar zijn, deze heten FibreFloral. De maat van de FibreFloral past perfect. De maat van de Agrawool blokken zijn net wat smaller dan de houders, nog steeds goed te gebruiken in combinatie met elkaar.


Diverse mogelijkheden om de steekschuim houders te monteren

Een belangrijke eis voor de nieuwe herbruikbare steekschuim houders waren genoeg mogelijkheden om ze te monteren. Rug aan rug, voor bijvoorbeeld een hangend item. Ophang mogelijkheden zodat je er ook bijvoorbeeld een staalkabel doorheen kan halen. Genoeg ‘ogen’ om de houders vast te schroeven of vast te binden met Tie-wraps of ijzerdraad. Hierbij wilde ik geen ruimte verliezen met grote ‘ogen’, handvatten of iets dergelijks. Ze moesten strak tegen elkaar gezet kunnen worden voor het maken van rijkelijk bloemwerk. Zo gevraagd, zo gedaan.

De houders hebben aan de kopse kanten 2 bevestigings lippen, deze zijn iets omhoog gezet voor voorspanning met de montage. De lip heeft een T vorm zodat het makkelijk om een frame te binden is en er eventueel ruimte is voor extra tape tegen het schuiven. Ook aan de zijkanten zijn subtiele ogen gemaakt. De kleinere houder heeft in totaal 6 ogen, de middel en de grote 8. Het scharnierende rekje is vast te zetten met 2 bijgeleverde vleugelmoeren. Bekijk ook onze instagram pagina voor verschillende video’s met uitleg.


Waar zijn de steekschuim houders van roestvrij staal te koop voor bloemisten?

We verkopen de herbruikbare steekschuim houders voor bloemisten in onze shop. Ze zijn in 3 maten verkrijgbaar. Met een ‘dichte rug’ of een ‘geperforeerde rug’. De laatste versie is handig voor als je ook bloemen aan de achterkant wil steken. Voor de exacte afmetingen en prijzen kan je de online shop bezoeken via de onderstaande link.


Benieuwd naar meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op! Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief voor bloemisten.Shop voor bloemisten, steekblok : steekschuim houders en backdrops

Fotografie Mandy Brander