Tips voor het versieren van je rolstoel op jullie bruiloft!

Tips voor het versieren van je rolstoel voor jullie bruiloft! Met decoratie voor de accu en spaken en een maatwerk bloemstuk.

Rolstoel aankleden met bloemen
Home » Tips voor het versieren van je rolstoel op jullie bruiloft!

Bruiloft inspiratie voor het versieren van je rolstoel

Voor de bruiloft van Birgit en Jense wilde Birgit haar rolstoel net zo mooi versieren als de rest van de dag. “Het is niet iets beschamends en aangezien het een verlengstuk is van mijn lichaam mocht die ook aangekleed worden.” Ze kwamen erachter dat de inspiratie op internet tegenviel en gingen dus zelf op zoektocht. Om aanstaande bruidsparen te inspireren schreef Girls Of Honour een blog met tips voor het versieren van je rolstoel. Hopelijk is de zoektocht naar mooie inspiratie voor het versieren van je rolstoel, wat makkelijker voor aanstaande bruidsparen met de tips van Birgit en Jense.

In deze blog deel ik de tips en vertel ik iets meer over de bloemen op de rolstoel. Lees hier de blog over bloemen op je rolstoel van Girlsofhonour.nl.


Rolstoel versieren met een bloemstuk op je bruiloft

“Toen mijn partner en ik bespraken welke tradities we wel of niet op onze dag wilden (zoals mij weggeven, samen snijden van de taart, de eerste dans en dergelijke) besefte ik me dat ik geen bruidsboeketje kan vasthouden. Maar dat het niet perse nodig was, want een boeket gooien vonden we toch niet echt een leuke traditie. Aangezien ik wel ontzettend veel van bloemen en planten houd, kwam mijn moeder met het idee om een bruidsboeket achterop mijn rolstoel te maken.” Toen ik Birgit en Jense sprak voor hun bruiloft werd ik natuurlijk gelijk enthousiast van hun idee. Aan de achterkant van de rolstoel zit een stang waar ze normaal gesproken een tas aan hangt. Op hun trouwdag heb ik op locatie een bloemstuk gemaakt op deze stang. Ik heb het ter plaatse gemaakt zodat het stevig hing en perfect aansloot op de rolstoel.

Bloemen aan rolstoel bruiloft

Groene planten en bloemen

Omdat het bruidspaar ontzettend veel van bloemen en planten houdt kozen we ervoor om dit allebei te verwerken in de bloemstukken. Naast het groen houden ze ook van naturel tinten zoals beige, bruin en groenige ondertonen. De bloemen die ik voor dit stel uitkoos hadden deze kleuren en hiernaast mocht het ook wel wat stoerder zijn. De Cymbidium orchideeën pasten goed bij de tropische planten. En de bruin kleurige rozen en witte accenten pasten goed bij de rest van het thema. Voor het groen kozen we voor diverse bladeren, in verschillende groen tinten en maten. En voor een speelser effect voegde we ranken toe zoals Jasmijn en Cissus.


Decoratie voor de accu en spaken

Birgit heeft een handbewogen rolstoel met elektrische ondersteuning. In het midden van de wielen zit een grijs vlak, de accu. Deze probeerde ze eerst met stickers te decoreren, maar dat werd niet helemaal zoals gehoopt. Uiteindelijk heeft ze de accu beplakt met zelfklevende matte vinyl. Daarbovenop plakte ze doorzichtige stickers van varens. Voor de spaken van de rolstoel vond ze uiteindelijk spaak covers voor fietsen. Deze knipte ze op maat en zo waren de spaken wit en mooi bijpassend!

Bloemen aan rolstoel versieren

Vader dichtbij met stof

Toen ik Birgit sprak vertelde ze dat haar vader recentelijk was overleden en ze graag zijn overhemd wilde verwerken op hun bruiloft. “Eerder had ik haar al verteld dat ik Kim Kardashian (haha, ja, echt!) een stuk van haar vaders overhemd in de vorm van een hart had laten naaien in haar trouwjurk. Niks voor mij, maar ik wilde wel mijn vader dichtbij hebben…” Haar moeder had het idee om stroken in het bloemwerk te verwerken. En ik kwam met het idee om de corsages af te werken met dezelfde stof. “Een supermooi idee van Malou zodat mensen een stukje van hem op hun hart dragen die dag.”

Bruiloft met groen en bruin

“Malou heeft voor onze bruiloft de bloemstukken gemaakt. Ze wist precies onze ideeën perfect in werkelijkheid te brengen.

Zo zit ik in een rolstoel waardoor een boeket vasthouden lastig is. Het leek mij een leuk idee om een boeket met bloemen, planten en bladeren aan de achterkant te bevestigen. Dit had zij zelf nog nooit gedaan, maar het is perfect geworden.

Ook is mijn vader een jaar voor de bruiloft overleden en had ik het idee om stukken van zijn overhemd te verwerken in alle stukken. Malou heeft dit heel mooi gedaan in zowel het stuk op de rolstoel als in de corsages voor de gasten. Zo droeg iedereen een stukje van hem bij zijn hart op de dag.

De communicatie is heel fijn en duidelijk. Ik raad blouming floral 100% aan.”

Revieuw van Brigit en Jense

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Locatie: de Willemshoeve
Foto’s: Foto workshop
Lees hier de blog over bloemen op je rolstoel van Girlsofhonour.nl

Waar Birgit de decoratie heeft gevonden:
Spaken covers
Zelfklevende matte vinyl
Varens stickers
En de bloemen door ons.