Speels en chique bruiloft met klassieke details en verfijnde bloemen19/02/2020

Dat chique en klassiek ook heel goed combineert met minimalistisch en speels laat ik je zien in dit blog! Velvet, rood fluweel, natuurlijke droogbloemen en een rustig kleurenpallet. Bij deze bruiloft mocht ik uitpakken met maar liefst drie bruidsboeketten, een toffe birdcage veil gemaakt van PULP en een flowercloud!

Bruidsboeket verfijnd zachte kleuren speels chique bruiloft bloemen
Home » Speels en chique bruiloft met klassieke details en verfijnde bloemen

Speelse bruidsboeketten bij jouw chique bruiloft


Chique, klassiek en toch speels, een combinatie die niet zo logisch klinkt op je bruiloft maar wel heel goed kan. Wil jij graag een chique uitstraling maar is jouw persoonlijkheid veel losser dan kun je met bloemen beide laten zien.
Hoe? Dát laat ik je in dit blog zien.

Voor je bruidsboeket kun je bijvoorbeeld kiezen voor rustige bloemen in een ovale vorm of bloemen die juist wat speelser zijn in een bruidsboeket in met een afhangende vorm. Door je boeket af te werken met zijde lint in twee kleuren krijg je het chique en klassieke gevoel met een tikkie eigenwijsheid omdat je niet één maar twee kleuren gebruikt.

Klassieke details in combinatie met speelse bruiloft bloemen en chique kleuren

De locatie was heel klassiek. Ook dat zag je terug in de rode fluwelen bank en de eikenhouten tafels en kasten. Om de bloemkunstwerken goed te laten passen in het totaalplaatje heb ik gekozen voor een rustig kleurenpallet mét rode Anigozanthos bloemen. Deze ‘Kangaroo pootjes’ lijken wel fluwelen bloemen waardoor ze goed pasten bij de bank.

De luxe toffee kleurige bruiloft roze geven een extra chique gevoel terwijl het wit mooi speels afsteekt tussen de rustige kleuren. Het zwarte hartje in de Anemoon en de Scabiosa geven klassieke grandeur aan het geheel.

Klassieke bank omringt met speelse bloemen

Als je locatie een hele klassieke bank of stoelen heeft voor bijvoorbeeld de trouwceremonie dan kun je juist met bloemen wat speelsheid en het lossere gevoel creëren. Met bloesemtakken en clematis ranken krijgt je bloemkunstwerk verfijning en diepte terwijl de rode kleur van de bloemen een geheel vormt met de bank. Hiermee kun je het helemaal eigen maken en laten aansluiten wat bij jullie als bruidspaar past.

Grondbloemstukken hergebruiken

Bij deze locatie heb ik gebruik gemaakt van bloemkunstwerken op de grond in schalen. Waardoor ze gemakkelijk op te tillen zijn om naar een andere ruimte te brengen. Het geeft dan ook elke keer weer een ander effect en je hebt de hele dag plezier van bloemen op je bruiloft.

Flowercloud, chique toevoeging op je bruiloft

Als extra toevoeging in de ruimte maakte ik deze flowercloud die in de ruimte zweefde als een echte bloemenwolk. Mooie chique eyecather in de ruimte waar je de hele dag van kan genieten, én mooie foto’s bij kan maken!

Papieren bruiloft

Een van de leukste dingen aan mijn werk als bloemkunstenaar is bezig zijn met innovatieve ideeën en unieke concepten. Er is zoveel mogelijk en ik vind het heerlijk om mezelf uit te dagen om vernieuwend bezig te zijn. Zo ben ik op dit moment bezig met PULP, het maken van papier van afvalbloemen. Hier kun je daar mee over lezen.

Inspiratie

Deze chique, klassieke bruiloft was een styled shoot waar ik aan mee heb gewerkt omdat ik jullie als bruidspaar wil laten zien dat chique echt niet stijfjes hoeft te zijn en er juist heel veel mogelijkheden zijn. Ik heb er zoveel mooie foto’s van dat ik die met liefde met jullie deel ter inspiratie!


Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Leveranciers van deze shoot:

Photography: Yara Brouwer
Bridal jumpsuit: Hanneke Peters Couture
Bidal-accessories: Lovely Elysian
Hair and make-up: Lily Ong
Model: Femke van Houdt
Locatie: Landgoed Wickenburgh
Florist: That’s me, Malou! Lees meer over mij!