Een maatwerk bloemen aankleding op een groene bruiloft bij Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht26/08/2022

Voor de bruiloft van S&F mocht ik als bloemist, of zoals ze zelf zeggen "queen of green" aan de slag met een groene aankleding. Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht is ook een museum. Om het beeldscherm niet te zien tijdens de bruiloft maakten we een maatwerk backdrop van bijna 3 meter hoog. Samen met de andere aankleding werd de locatie een sfeervolle groene oase.

Groene bloemen aankleding bloemist
Home » Een maatwerk bloemen aankleding op een groene bruiloft bij Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht

Een sfeervolle groene oase

Voor de bruiloft van S&F mocht ik als bloemist, of zoals ze zelf zeggen “queen of green” aan de slag met een groene aankleding bij Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. We kozen voor een diverse mix van groen materiaal. Van grote Monstera bladeren tot fijne groene ranken. `Met een klein licht bloemen accent zorgde het geheel voor een sfeervolle groene oase. Een uniek resultaat dat helemaal paste bij de bruiloft van dit bruidspaar!

Maatwerk backdrop als bruiloft aankleding en voor het beeldscherm bij Sterrenwacht Sonnenborgh Utrecht

Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht is ook een museum. In het midden van de ruimte staat een beeldscherm waar normaal gesproken informatie wordt gegeven over de geschiedenis van de locatie. Het beeldscherm is het middelpunt van de ruimte en kan niet weg worden gehaald. Om het beeldscherm niet te zien tijdens de bruiloft schakelde ik Bas in, die tevens ook mee was naar deze locatie voor de opbouw van de backdrop. Hij maakte een maatwerk backdrop frame van bijna 3 meter hoog. Aan dit frame hebben we een linnendoek gehangen waardoor je het beeldscherm niet meer zag. Aan de voorkant van de backdrop maakte ik een grote eyecatcher van groen materiaal, groene bloemen en witte accenten.

Een groen bruidsboeket en een groene pocket corsage

Ook voor het bruidspaar mooie bijpassende bloemen voor hun grote dag. En natuurlijk ook hier met mooi siergroen, ranken en bladeren. De bruid wilde graag een wat kleiner bruidsboeket in een afhangende vorm en mooi afgewerkt met zijden linten. De bruidegom koos in plaats van een ‘normale’ corsage geplaatst op de revers van je pak, voor een pocket corsage. Deze doe je in plaats van je pochet ook in het borstzakje van je pak. Een unieke groene twist en een mooie compleet plaatje voor dit bruidspaar!

Bloemen concept voor de bruiloft aankleding bij Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht

Bij het bloemen concept dat we hebben samengesteld voor de bruiloft aankleding van S&F dachten we aan het totaal plaatje. Zo fietste het bruidspaar in een met groen aangeklede bakfiets door hartje Utrecht en arriveerde zo op hun locatie. Sterrenwacht Sonnenborgh werd naast de backdrop ook aangekleed met extra bloemwerk in het gangpad wat vervolgens neer werd gezet op de dinertafels. De backdrop maakten we in eerste instantie voor de ceremonie maar was ook een mooie achtergrond voor het diner en de band in de avond. De hele locatie was aangekleed met (groene) bloemen waar ze de hele dag van konden genieten!


Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Fotograaf: Britt Laske Fotografie
Locatie: Sterrenwacht Sonnenborg in Utrecht
Catering: Qeet Utrecht