Luxe bloemen, ceremonie en diner met een vleugje goud16/10/2021

Het thema van deze bruiloft? Lichte bloemen met een vleugje goud voor een luxe uitstraling. Voor dit bruidspaar mocht ik los gaan met kaarsen en bloemen zoals orchideeën en witte tuinrozen voor een luxe aankleding van de ceremonie en de tafelstyling. Ik heb veel lichte bloemen gebruikt en de Cosmos black beauty voor het donkere accent.

Bruiloft bloemen luxe ceremonie
Home » Luxe bloemen, ceremonie en diner met een vleugje goud

Luxe bloemen aankleding op locatie, voor de ceremonie en het diner

Gouden accenten en een Iraans huwelijksritueel. Een stijlvol en luxe geheel, dat moest het worden waarbij ik de locatie volop mocht aankleden met windlichten en bloemen in de kleuren wit, zand en bruin met een donker accent want dit kwam ook terug in de rest van de bruiloft. De ceremonie en het diner waren op een locatie waardoor ik de de luxe bloemen, bloemstukken en kaarsen voor zowel de ceremonie als de tafelstyling kon gebruiken.

First look

Een van de leukste dingen voor mij is het boeket bezorgen bij het bruidspaar zonder dat ze elkaar al gezien hebben. De spanning is dan van de gezichten af te lezen. Dit leuke stel wilde de first look doen met de bloemen erbij. Zoals je op de foto’s ziet heeft de bruidegom het bruidsboeket vast. Dus zodra ze elkaar voor het eerst zagen, zag de bruid ook de bloemen voor het eerst!

Ook de gasten kregen een ‘first look’. Gelijk bij de ingang van de locatie stond het welkomstbord aangekleed met een bloemkunstwerk. Het is niet te missen dat hier getrouwd ging worden!

Ceremonie met bloemen in het gangpad, en later voor het diner

Om de ceremonie sfeervol aan te kleden heb ik veel glazen windlichten en bloemeilandjes gebruikt. Dat zijn bloemkunstwerken die eruit zien als een luxe tuintje. Ideaal ook om ze na de ceremonie weer opnieuw te gebruiken en bijvoorbeeld bij de bar of cadeautafel te zetten. De ceremonie kaarsen zijn later gebruikt als luxe tafelstyling bij de diner bloemen.

Om de bloemen te laten passen bij het gouden kleuren thema heb ik bloemen in zand en bruintinten gebruikt. Gouden bloemen bestaan niet in de natuur en geverfde bloemen gebruik ik niet. Met deze tinten kreeg je wel het natuurlijke kleurenpallet wat bij goud past. Door luxe bloemen zoals witte orchideeën en tuinrozen te gebruiken paste alles goed bij elkaar.

Ceremonie vol bloemen

Wat ik heel bijzonder vond was het Iraanse huwelijksritueel van dit bruidspaar bij de ceremonie. Dit mocht ik uitgebreid aankleden met twee hoge bloemstukken op de tafel vol zoetigheid. Die later op de dag ook op de dinertafels zijn gebruikt.

De backdrop is rijk gevuld met orchideeën, rozen en groen. In de backdrop heb ik stof van de moeder van de bruidegom gebruikt en deze stof is ook op de zoete tafel gebruikt. De vorm van deze backdrop is rechthoekig met een hangend doek en dat is niet zomaar gekozen. Dit paste heel goed bij het Iraanse ritueel. Zo werd het een geheel en door de herhaling zorgde het ook voor rust.

Onder de backdrop werd het ritueel uitgevoerd waarbij suikerstokjes boven de hoofden van het bruidspaar werden vermalen op het zijden kleed. Om het pas getrouwde stel veel voorspoed en zoetigheden in het leven te wensen.

Chique diner met luxe bloemen en kaarsen

De dag sloten ze af met een luxe diner. ’s Morgens heb ik de ceremonie setting aangekleed en later op de dag ben ik nog een keer naar deze locatie gegaan om ook de tafelstyling te doen met dezelfde bloemkunstwerken als bij de ceremonie. Op de tafels stonden om en om kaarsen en het hoge bloemstuk op vaas. Zo zag je overal bloemen en kaarsen. En veel gezelligheid zoals je op de foto’s ziet!


Laat je verder inspireren in de Gallery of neem contact op en vraag vrijblijvend de brochure voor Weddings aan. Met meer inspiratie, informatie en prijsindicaties.


Bloemstyling op locatie

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Locatie Mereveld Utrecht
Fotograaf By Danielle Photography