Lila tinten met zacht geel, zomerse bruiloft bloemen in hartje Utrecht02/06/2022

Dit stel trouwde in de watertoren van Utrecht. Beiden gek op lila en zomerse seizoensbloemen. Ook wilden ze het wat fris houden waardoor we zacht geel hebben toegevoegd. Met een echte eyecatcher die de ruimte eigen maakte en niet het uitzicht op de domtoren weg haalde.

Bruiloft bloemen geel lila
Home » Lila tinten met zacht geel, zomerse bruiloft bloemen in hartje Utrecht

Lila en geel voor de bloemen van deze bruiloft in Utrecht

Toen dit leuke stel bij mij langs kwam voor hun bloemen op hun bruiloft in Utrecht, dachten we niet direct aan lila en geel. Wel hadden ze een paar wensen. Ze wilden wilde en speelse bloemen, lila en een fris geheel. We hebben een bloemen concept samengesteld waarbij de kleur lila centraal bleef. Om het geheel fris te maken hebben we gekozen voor zacht geel. Een mooie kleur die goed combineert met lila, waardoor het fris werd en niet te zoet. Om de liefde voor buiten terug te laten komen hebben we gekozen voor diverse zomerse seizoensbloemen en grassen. De tuinrozen en grote pioenrozen zorgen voor een mooi contrast met de kleinere bloemen.

Flowercrown, bruidsboeket en bruidegomcorsage

Dit bruidspaar koos ervoor om de dingen die ze deden, echt goed te doen! De bruid droomde van een mooi bruidsboeket met flowercrown. En de bruidegom wilde graag een mooie bijpassende corsage om het plaatje compleet te maken. Het bruidsboeket is afgewerkt en heeft mooie hangende zijden linten voor een mooie kleur overloop en extra speels effect. De bruidegomcorsage is met hetzelfde lint afgewerkt. Een mooie bloemrijke toevoeging waar ze de hele dag trots mee konden rond lopen!

Een bloemen eyecatcher, passend bij de stijl van de bruiloft

De bruiloft werd gevierd bovenin de watertoren van Utrecht. Een super mooie locatie met een wijds uitzicht over de stad. Het bruidspaar wilde een mooie opvallende eyecatcher waar de stijl van het stel goed in terug kwam. Hiernaast was het natuurlijk zonde om iets neer te zetten wat het uitzicht belemmerde. Om deze reden kozen we voor een passend item. Het werd 1/3 deel van een boog, rijkelijk en volledig gevuld met bloemen. Als een losstaand item dat voor een kozijn van de locatie stond. Zo paste het goed bij het bruidspaar, de locatie en het uitzicht.

Extra bloemen aankleding voor de bruiloft in lila en geel

De rest van de bruiloft locatie werd aangekleed met extra bloemen, natuurlijk ook lila en geel. Zo stonden er bloemen op de tekentafel, waren de tafels aangekleed met bloemen vaasjes en was het ringendoosje gevuld met bijpassende bloemen. De bloemen versterkten de sfeer en leidden de aandacht naar de het bruidspaar met de eyecatcher naast zich. En later op de dag stonden deze bloemen natuurlijk mooi bij de andere momenten te stralen!

Bloemen weggeven aan je bruiloft gasten

Aan het einde van de bruiloft kan je de bloemen nog een mooi plekje geven. Je kan ze uiteraard zelf mee naar huis nemen, of je doet het zoals dit stel. Toen de dag was afgelopen zijn wij naar de locatie gereden en hebben we de bloemen op een handige plek neergezet en kon het ‘plukken’ beginnen. Alle gasten mochten namelijk van het bruidspaar een boeketje plukken uit de backdrop. Hierbij hebben wij geholpen zodat iedereen extra tevreden naar huis ging.

Tip: Regel iemand die deze taak op zich neemt, nadat jullie zelf bloemen hebben meegenomen en zijn uitgezwaaid. Wij kunnen deze taak op ons nemen, je kan ook bijvoorbeeld de ceremoniemeester vragen. Zo voorkom je chaos op jullie bruiloft en is het allemaal perfect geregeld.


We vonden het best lastig om een bloemist uit te zoeken, maar we waren vrij snel overtuigd door de galerij op de website. We hadden wel een beetje een idee voor wat kleuren die we wilden, maar verder hadden we niet echt een idee. We vonden het wel belangrijk dat de bloemen het uitzicht niet te veel zouden belemmeren. Malou heeft heel goed naar ons geluisterd en iets prachtigs voor ons gemaakt. Aan het eind mochten de bloemen door de gasten meegenomen worden en stond iedereen enthousiast boeketjes te maken. Groot succes!

Review van het bruidspaar

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Fotograaf: Linde Dorenbos Photography
Jurk: nienke | bijtje
Pak: New Tailor
Locatie: Watertoren Utrecht
Welkomstbord: Dana Kiks Weddings