Kleurrijke bruiloft met zomer bloemen09/06/2022

Een kleurrijke bruiloft met vrolijke zomer bloemen. Een bloemrijke ceremonie, bloemen in het gangpad, bloemen op het prieel, een ontspannen sfeer en bijpassende bloemen voor het bruidspaar!

Bruiloft ceremonie opstelling aankleden met zomer bloemen
Home » Kleurrijke bruiloft met zomer bloemen

Kleurrijke zomer bloemen

Deze kleurrijke bruiloft was een extra speciale voor mij. Het zijn namelijk vrienden van ons die zijn getrouwd! Natuurlijk een grote eer om voor hen bloemwerk te maken en hiermee hun stijl te laten zien. De sfeer van de dag was festival, bohemian, kleurijk en vintage chique. Ze houden van reizen en hebben inspiratie gehaald uit Marokko, Portugal en Mexico. De kleuren van de bloemen hebben we hierop laten aansluiten en er een vrolijk geheel van gemaakt. Met verschillende texturen, kleuren en materialen. En specifiek voor dit stel Papaver en Zonnebloem bloemen. Voor de zonnebloem heb ik gekozen voor een kleiner soort zodat het subtiel werd toegevoegd en ook in het bruidsboeket kon worden verwerkt. We kozen ervoor om deze bloemen te combineren met een mooie mix van diverse wilde, kleurrijke, zomer bloemen.

Kleurijke zomer bloemen bruiloft

Bruidsboeket en bruidegom corsage

Het bruidsboeket is gemaakt in een licht afhangende vorm, lekker speels en met dezelfde bloemen als de aankleding. De kleuren werden aangepast op de outfit van het bruidspaar en werden ook verwerkt in het kapsel van de bruid. Heb je haar kleurrijke schoenen ook al gespot? Een mooi compleet plaatje wat helemaal past bij dit stralende bruidspaar!

Bloemstuk bruiloft bloemen ceremonie

De bruidegom wilde wel iets anders en unieks. Voor hem maakte ik een pocketcorsage. Dit is een corsage die je in het borstzakje van je pak kunt doen, in plaats van een pochet.


Bruiloft met een kleurrijke ceremonie en zomer bloemen

Aan de ceremonie hebben we veel aandacht besteed met het bloemwerk. De prieel van de locatie hebben we aangekleed met rijkelijk bloemwerk. Naast het bruidspaar stond een groter stuk op de grond voor herhaling en een feestelijke uitstraling. Ook in het gangpad hebben we bloemwerk neergezet dat voor een kleurrijke sfeer zorgde en net het gevoel gaf alsof het een bloemen tuin was. Het was een zomer bruiloft en toch was de dag ervoor niet zo zonnig als de trouwdag zelf. We hebben voor de zekerheid een ‘slecht weer plan’ gemaakt en een houten backdrop (trouwboog) meegenomen. Gelukkig was het precies mooi weer geworden en kon er, zoals gehoopt, buiten getrouwd worden!


Bloemen hergebruiken

Al het bloemwerk van de ceremonie bleef nog even staan voor wat foto’s en werd daarna verplaatst naar een andere ruimte. Wat de gasten namelijk niet wisten was een verrassing van het bruidspaar. Na het diner gingen de voetjes van de vloer om te genieten van een live optreden van een favoriete band van het bruidspaar. Wat een feest en verrassing! En de bloemen zorgden voor een decor en er werd op deze manier de hele dag van genoten!

Bloemen hergebruiken op de bruiloft

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem Contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.

Kleurrijk bruidsboeket zomerse bloemen

Fotograaf: Eliene Sunfield
Locatie: Netl de Wildste Tuin
Band: The Mauskovic Dance Band