Kleurrijke bruiloft met Mexicaanse kleuren en Benelux bloemen28/05/2022

Een kleurrijke bruiloft voor dit vrolijke stel. Voor deze bruiloft ging ik aan de slag met een persoonlijk concept waarbij zowel Mexicaanse kleuren als bloemen uit de Benelux samen kwamen. Met een bloemen backdrop, opvallende bloemen krans voor de taart en bijpassende decoratie op de diner tafels.

Kleurrijke bruiloft bloemen met Mexicaanse en Benelux bloemen
Home » Kleurrijke bruiloft met Mexicaanse kleuren en Benelux bloemen

Persoonlijke bruiloft door Mexicaanse kleuren en bloemen uit de Benelux

Voor deze bruiloft ging ik aan de slag met een persoonlijk concept die paste bij de bruid en de bruidegom. Ze hebben elkaar leren kennen in Zweden en wonen inmiddels alweer een aantal jaar samen in Nederland. De bruid komt uit Mexico en de bruidegom uit België. Ze hadden twee belangrijke wensen: vrolijk en passend bij beide culturen. Omdat ze op de bruiloft zelf de styling verzorgden met onder andere gekleurde Mexicaanse vlaggetjes waren we er al snel over uit dat het Mexicaanse kleuren zouden worden, inclusief de ‘Mexican pink’ kleur. Een diepe en warme kleurrijke tint. Om de Benelux (zowel België als Nederland) terug te laten komen hebben we voor de bloemen juist gekozen voor lokale bloemen. Met bloeiende Clematis, Delphinium, Tuinrozen, Lupine en Pioenrozen zijn op deze manier België en Nederland terug te zien in de bloemen decoratie.

Fist look met kleurrijke bloemen

Bij de first look waren de kleurrijke Mexicaanse – Benelux bloemen al te zien. Voor de bruid maakte ik een kleurrijk bruidsboeket. Rond maar speels met diepte. Afgewerkt met een bijpassend zijden lint in een mooie subtiele contrasterende kleur. Ook de bruidegom kreeg natuurlijk een mooie bijpassende corsage om het plaatje compleet te maken. Nu op naar de locatie waar ze helemaal passen bij de aankleding van hun persoonlijke bruiloft!

Ceremonie tradities voor deze kleurrijke bruiloft

Tradities toepassen op jullie bruiloft? Ik ben voorstander! Het is een mooie manier om je bruiloft persoonlijk te maken en een unieke twist te geven. Hierbij kan je denken aan specifieke tradities voor jullie als stel. Ook kan je denken aan de meer bekende tradities zoals bij dit bruidspaar. De bruid werd naar het altaar gebracht door haar ouders, wat een mooi moment! En ook een van de gasten gaat binnenkort trouwen… ze ving het gooiboeketje! Vind je het leuk om een boeket te gooien op je bruiloft, maar wil je eigenlijk liever je bruidsboeket bewaren? Dan kunnen we net zoals voor deze bruid een (goedkoper) gooi boeketje maken. Zo kan je deze leuke traditie wel voortzetten maar kan je ook jouw mooie bruidsboeket mee naar huis nemen.

Mexicaanse – Benelux backdrop met kleurrijke bloemen

Bij de Mexicaanse – Benelux bruiloft kozen we voor een goed ceremonie statement waarbij gelijk de kleurrijke bloemen een hoofdrol spelen. We kozen een subtiel stalen frame met een asymmetrisch geschikt bloemwerk. Om de bloemen echt op te laten vallen heb ik ervoor gekozen om het rijkelijk aan te kleden zonder groen. Zodat het groen de bloemen niet neutraliseert en de vrolijkheid direct opvalt.

Bloemen krans voor de bruidstaart

Met de patissier voor de bruidstaart van dit stel had ik al eerder mee samengewerkt. Ze benaderde mij omdat ze een gaaf idee had voor de taart, namelijk een bloemen krans die als een ware bloementuin om de taart zou staan. Ik ben altijd in voor zulke leuke ideeën! Samen met het bruidspaar kozen we voor een krans die lekker speels werd geschikt, om het vrolijke thema goed terug te laten komen. Leuk detail: het motief van de taart was hetzelfde motief als van de gekleurde Mexicaanse vlaggetjes. Op locatie zorgden wij ervoor dat het perfect aansloot. Super fijn om op deze manier samen te werken met alle leveranciers zodat de wensen van het bruidspaar overal mooi terug komen.

Backdrop als achtergrond van de Photo Booth

We hadden van te voren al bedacht dat de backdrop ook werd ingezet als achtergrond van de Photo Booth. Het bloemwerk heb ik bovenin geschikt zodat het ook zichtbaar is als je ervoor staat. En bij de keuze van het frame hadden we ook in ons achterhoofd dat het mooi en functioneel combineerde met de Mexicaanse vlaggetjes die later werden toegevoegd. Zoals je op de foto’s ziet heeft het bruidspaar met hun gasten genoten van de bloemrijke fotohoek. Een kleurrijke Mexicaanse – Benelux bruiloft vol bloemen en vrolijkheid!


Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.Locatie: Mereveld Utrecht
Fotograaf: Studio Kijk
Ceremoniemeester: The Arts of We
Trouwambtenaar: Hartemens
Bloemstyling: Blouming floral art
Bruidstaart: Bakverhalen
Make-up en haar: Sylvia Mercera
Mariachi band: Sabor latino
DJ: Ambitious
Photobooth: Fotokist