Een kleurrijke bruiloft met fruit en bloemen decoratie07/04/2022

Deze kleurrijke bruiloft is volledig aangekleed met bloemen en fruit! Een unieke bruiloft decoratie, geïnspireerd op stilleven schilderijen. Met een net zo rijkelijk aangeklede diner setting als ceremonie aankleding die de hoogte in ging. Laat je inspireren!

Ceremonie aankleding Salentein
Home » Een kleurrijke bruiloft met fruit en bloemen decoratie

Bloemen en fruit

Bloemen en fruit, een combinatie die je niet elke dag tegen komt op een bruiloft. Via deze blog laat ik je zien dat het een onwijs leuke combinatie is! Samen met een top team hebben we gewerkt met dit thema. De bloemen en fruit combinatie is geïnspireerd op de stilleven schilderijen van vroeger en zie je terug in de bruiloft decoratie. Het rijkelijke gevoel zie je bij alle elementen terug. We hebben de materialen iets kleurrijker gekozen, zodat we er een prachtige bruiloft decoratie mee konden maken passend bij het voorjaar.

De stationery zoals de trouw-, naam-, en diner kaart werden in dezelfde stijl gemaakt. Ook het welkomstbord was in dezelfde stijl waar we een passend bloemstuk bij hadden neergezet. Een mooi feestelijk welkom!


First look, bruidsboeket en bruidegom corsage

Het bruidsboeket werd gemaakt in een bijpassende stijl, met mooie luxe en kleurrijke bloemen. We kozen ervoor om het bruidsboeket te maken met diepte en verschillende materialen. De vorm is ovaal wat ook voor een unieke twist zorgde. Hiernaast werd de bruidegom corsage gemaakt van dezelfde bloemen en was het een subtiele toevoeging op zijn pak. Door de kleur viel de corsage mooi op en was het plaatje perfect bij de first look!


Bruiloft ceremonie met bloemen aankleding

Voor de ceremonie heb ik met de stylist een aankleding gecreëerd die goed paste bij het thema en de locatie van deze bruiloft. De ruimte is hoog met rechte ramen. De hoogte hebben we benadrukt door ook een hoog frame te gebruiken. Het frame bestond uit onze zuilen met gedrapeerde stof. Bij de hoogste pilaar heb ik bloemwerk gemaakt voor op de grond. Bij de iets lagere pilaar heb ik er bovenop bloemwerk gemaakt wat naar beneden is geschikt in een vallende vorm.

De bloemstukken die eerst bij de ceremonie op de grond stonden, konden later gebruikt worden op de diner tafels. Hierdoor werd er dubbel van de bloemen genoten!


Bruiloft taart met decoratie van bloemen en fruit

Na de ceremonie was het tijd voor taart! Deze prachtige taart had geen bloemen of fruit op de taart zelf, maar daar werd de taart wel mee afgestyled op tafel. Ook werden er kleine bijpassende hapjes gemaakt. Ziet het er niet heerlijk uit?


Stilleven diner aankleding op je bruiloft, met bloemen en fruit decoratie

Dit is toch wel mijn favoriete deel van deze foto reeks. Het diner is heerlijk vol en rijkelijk aangekleed met fruit en bloemen, zodat het een echt stilleven lijkt. De bloemen die je hier ziet zijn kleurrijk en echte seizoensbloemen. Zoals de subtiele blauwe kleur van de Delphinium en blauwe druifjes. Ook de groot bloeiende rozen en ranonkels pasten goed bij het thema. En de gele narcis zorgde voor een leuk kleur accent en daarnaast voor een echt voorjaarsgevoel.


Het totaal plaatje van bloemen, fruit en decoratie op deze bruiloft

En om mooi af te sluiten met deze shoot heb ik voor jullie nog een mooie video van de dag. Ook prachtige bewegende beelden die de shoot weer op een net iets andere manier laten zien.

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem Contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


De shoot is ook gepubliceerd in het Trouwen (editie 3) magazine van Girls of Honour. Dit magazine is te bestellen via deze link.

Concept & organisation & bridal accessories: Lovely Elysian
Concept & organisation & photography: Yara photography
Organisation & weddingplanner: Amazinge weddingplanner
Weddingstyling: Marshmallow and magnolia
Assistent weddingstyling: Mrs. Lake weddings
Roses: Parfum flower company
Ranonkels: Monarch flowers
Videography: Omana studio
Mua: Lily Ong
Stationery: Lenneke ontwerpt
Weddingcake and sweets: Remya’s cake studio
Weddingdresses: Marquise bridal dress and Newhite bridal dress via Keep its find bridal
Groomsuit: L’atelier tailoring
Model couple: @lotte_zijlstra & @davevelraeds
Location: Trouwen op Salentein