Bloemrijke chuppah, bloemen in het gangpad en een sfeervol diner op deze bruiloft in Amsterdam15/07/2023

Deze prachtige bruiloft bij de Westerliefde in Amsterdam werd rijkelijk aangekleed met kleurrijke en luxe bloemen. Aan alle momenten werd gedacht en zorgde samen met de styling voor een persoonlijk en sfeervol geheel.

Ceremonie aankleding gangpad en chuppah
Home » Bloemrijke chuppah, bloemen in het gangpad en een sfeervol diner op deze bruiloft in Amsterdam

Inhoudsopgave

Een bloemrijke chuppah en een rijkelijke bloemen aankleding op deze bruiloft bij Westerliefde Amsterdam

Samantha en Joost zijn getrouwd bij de Westerliefde in Amsterdam en waren voor hun bruiloft op zoek naar sfeervolle bloemen, een chuppah voor de ceremonie en een mooie aankleding voor hun bruiloft. Ze hebben als eerste Vicky van ‘Myrthe Regelt Het’ benaderd voor prachtige styling. Daarna zijn ze met mij in contact gekomen. Vicky en ik zijn met de wensen van het bruidspaar aan de slag gegaan voor een mooie unieke aankleding. Een die de sfeervolle en zomerse uitstraling neer zou zetten wat het bruidspaar graag wilde. Hierbij was het belangrijk dat de chuppah goed de aandacht kreeg gezien het om een Joods huwelijk gaat.

We kozen ervoor om het bloemwerk op verschillende plekken terug te laten komen op de chuppah; rechts op het frame aan de voor- en achterkant en aan de linker kant een grote eyecatcher. Om het grotere bloemwerk meer dynamisch te maken zijn we voor een los item gegaan. Doordat het los stond van de chuppah kon dit ook gemakkelijk hergebruikt worden na de ceremonie.

Gangpad aankleding met bijpassende bloemen tuintjes

Ook het gangpad werd mooi aangekleed met bijpassende bloemen in de vorm van tuintjes. Dit zijn bloemstukken die natuurlijk zijn geschikt, alsof je door een tuin loopt op weg naar het altaar. Een mooie manier om het gangpad aan te kleden en geeft het statement bloemstuk bij de chuppah extra aandacht. Uiteraard werd het hele bloemen concept gemaakt in dezelfde sfeer voor een mooie totaalbeleving. Extra mooi was natuurlijk het bloemenmeisje dat rozenblaadjes strooide voordat de bruid naar haar aanstaande begeleid werd.

Ceremonie met mooie momenten, emoties en rituelen

Prachtig om foto’s te ontvangen van bruidsparen en te zien hoe de bruiloft er op de dag zelf uit zag. Want ondanks dat ik er natuurlijk met opbouwen bij ben en soms ook daarna, ben ik meestal op de achtergrond. Op de foto’s zie je de emoties van de dag terug, altijd extra leuk om te zien voor mij! Zo ook hier de prachtige ceremonie met mooie rituelen en momenten.

Bloemen tuintjes van het gangpad hergebruiken

We kozen er bewust voor om de bloemen tuintjes in het gangpad hoger te maken en niet te hergebruiken voor het diner. Op deze manier konden ze namelijk goed de hoogte in en gaven ze meer impact bij de ceremonie. Uiteraard kunnen we ook hogere bloemstukken meerdere keren gebruiken tijdens een bruiloft. Hieronder zie je dat ze een mooie aanvulling zijn bij het proost moment. En later nog een keer bij het diner, feest en de trap.

Bruiloft bloemen van de Westerliefde naar de Westerunie in Amsterdam

Na de ceremonie en de toast was het tijd voor een heerlijk diner. Hiervoor hoefden het bruidspaar en de gasten niet ver, namelijk van de Westerliefde naar de aanliggende Westerunie. Beide in Amsterdam. De bloemen van de chuppah en van het gangpad werden verplaatst en mooi neergezet in de ruimte van het diner en feest. Voor een verrassend effect heb ik de nieuwe diner bloemstukken geschikt in handgemaakte aardewerk potten die mooi aansloten bij de sfeer en styling van de dag. Samen met de styling zorgden ook hier alle bloemen voor een sfeervolle beleving. Perfect om de speciale dag van het bruidspaar zo af te sluiten met hun familie en vrienden om hen heen.


Ook op zoek naar bruiloft bloemen in Amsterdam? Een chuppah voor jullie huwelijk? Of benieuwd naar meer?

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Fotografie: Kim Captein Photography
Styling en planning: Myrthe Regelt Het
Locatie: Westerliefde en Westerunie
Bloemwerk en Chuppah frame via Blouming floral art