Bruiloft met twee thema's en drie bloemen concepten21/10/2023

Met deze bruiloft gingen we van "Tenue de Ville" naar de roaring twenties met het "Great Gatsby" feest. Om van het ene thema naar het andere thema te gaan bedachten we een mooie tussen sfeer. Bekijk deze bruiloft met drie bloemen concepten hier!

Bruiloft met twee thema's en drie bloemen concepten
Home » Bruiloft met twee thema’s en drie bloemen concepten

Inhoudsopgave

Een persoonlijke bruiloft met twee thema’s en drie bloemen concepten

Een bloemen concept persoonlijk afstemmen op jullie als bruidspaar is iets wat wij altijd doen. Het is jullie persoonlijke dag, daar hoort ook persoonlijk maatwerk bloemwerk bij. Renee en Ramses zochten naast een persoonlijke aankleding, ook een aankleding die past bij hun twee thema’s. Voor het eerste deel van de dag kozen ze voor een “Tenue de Ville” thema. Voor het tweede deel van de dag kozen ze voor de roaring twenties met het “Great Gatsby” thema. Melanie van De meiden van Versier en ik werkten nauw samen. We bedachten een bloemen en styling concept voor beide bruiloft thema’s èn een tussen thema voor een mooie overgang.

Tenue de Ville

Tenue de Ville draait om stijlvolle eenvoud. Het is een elegant, net en iets formeler thema. Dit thema kwam terug bij de ceremonie, waar we kozen voor stijlvolle eenvoud met twee witte bloemsoorten: gipskruid en rozen.

Great Gatsby in de roaring twenties

Een Great Gatsby feest is een weelderig en extravagant feest geispireerd op de roaring twenties. Het is chique met glamour, sfeervol en een beetje mysterie. Een ware beleving! Ook typerend voor deze style zijn veren, parels, kaarsen, luxe glimmende decoratie en gouden en zwarte kleuren. Om dit thema nog meer te laten spreken kozen we voor de extra kleur rood en bedachten we hier een weelderige en extravagante aankleding voor.


Een stijlvolle minimalistische ontvangst

In het pad naar de locatie en ceremonie toe maakte ik een ‘pad met witte rozen’ uit de grond. Hier stond ook het minimalistische welkomstbord waar extra rozen werden geplaatst. Een mooie subtiele toevoeging en versterking van het Tenue de Ville thema.

Orginele aankleding bloemen entree

Minimalistische bloemen aankleding voor de ceremonie

Voor de ceremonie kozen we naast de rozen ook voor gipskruid. Subtiele bloemetjes die een heel luchtig effect creëren wanneer ze in eenvoud worden gebruikt. Ik maakte een item in de transparante zuil voor de babs. En een tweede bloemwerk naast het bruidspaar. Ook in combinatie met de transparante zuil, maar dan erop geplaatst voor een zwevend effect.

Bruiloft bloemen ceremonie

Beide bruiloft thema’s verbinden met bloemen en styling

Na de ceremonie was het tijd om te toasten! Bij de toast waren de gasten gekleed in het Tenue de Ville thema. De toast zou later die avond vloeiend doorlopen in een diner. Tijdens deze twee momenten hadden de gasten ook de tijd om zich te verkleden naar het Great Gatsby thema van het feest. Omdat de gasten dus in deze ruimte zouden zijn, gekleed in beide thema’s, bedachten Melanie en ik een tussen thema. Met het de witte en minimalistische bloemen maar dan in combinatie met zwarte accenten en een meer extravagante vormgeving van bijvoorbeeld de ‘bogen’ op de tafels. De twee items van de ceremonie hebben we razendsnel verplaatst van de ceremonie naar de toast, zodat iedereen extra lang kon genieten van deze bloemen. Het ene stuk kwam bij de champagne toren te staan en het andere stuk als aankleding van het taart moment.


Bruiloft feest in Great Gatsby thema

Tijd voor het Great Gatsby feest! Ook weer met zwarte accenten maar dan het wit vervangen voor diep rood. Zo extravagant en weelderig als het thema is, zo extravagant en weelderig werd het bloemwerk. Ik maakte 2 eyecatchers, een waterval van rozen gecombineerd met andere diep rode bloemen. Allemaal passend bij het thema; hangende en extravagante Amaranthussen, glimmende Anthuriums en rode grassen die wat weg hadden van veren. Ik maakte er 1 bij de grote bar, en een bij de cocktail bar. Een ware beleving en een echt statement voor deze avond vol belevenis en entertainment!


Extra bloemen en styling voor het feest, de statafels en de ontvangst

Ook de ontvangst van de avondgasten werd weer mooi aangekleed, dit keer niet met witte rozen, maar met kaarsen en bijpassende Anthuriums die ‘uit de grond groeiden’. In de styling en stationary kwam het goud subtiel terug. Verder werd het aangekleed met knusse zitjes, oude details, veren, parels en zwarte stof. Op de statafels maakten we items waar de zwarte stof samen kwam met de glimmende Anthuriums en extravagante hangende Amaranthus.


Benieuwd naar de opties voor jullie bruiloft met thema’s? Of wat bloemen op jullie bruiloft kunnen toevoegen?

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.

Evenement bloemist

Alleen bovenstaande foto: Natalja Kotlias fotografie


Planning: Aurelia Weddingplanner
Styling: De meiden van Versier
Fotografie: Sandrine Philie Photography
Stationary: Loudly Rich studio
Locatie: Landgoed Klarenbeek
Catering: Fine Food Factory Catering
Taart: Elisabeth Valentijn
Champagne: Drink the Moment
Snel tekenaar: Carmen Groenefelt