English floral madness, een bruiloft in het buitenland met een overvloed aan bloemen15/04/2023

Met een oldtimer tot over de rand gevuld met bloemen, zwevende eyecatcher tussen de Engelse heuvels, een diner met overal bloemen en meer!

Bruiloft bloemen buitenland
Home » English floral madness, een bruiloft in het buitenland met een overvloed aan bloemen

Inhoudsopgave

Bruiloft vol met bloemen in het buitenland

Een droom van een bruiloft: bloemen, bloemen, bloemen! Voor dit concept in het buitenland mocht ik me met een team helemaal uitleven. Van de jurk van de bruid tot aan de kandelaars op tafel, voor dit koppel was het een dag vol bloemen en kleur. En voor mij als bloemist natuurlijk ook een feest om mee aan de slag te gaan. Zeker vanwege de prachtige locatie in Engeland! Daar kwam ook onze inspiratie vandaan. Engels bloemenbehang, theekopjes met bloemenprint en algehele English Floral Madness.


Romantische kleuren met een twist

De romantiek van dit Engelse dorpje was onze inspiratie. Omdat we het zoete randje er vanaf wilden halen, hebben we bijvoorbeeld bewust geen zacht roze gebruikt, maar juist een knallende fuchsia. Ook hebben we de licht lila juist gecombineerd met donkere tinten. Zo zorgen we de gehele dag voor een explosie aan kleur met mooie contrasten. De overloop van groen naar lila naar wit en tot slot fuchsia komt ook steeds terug. Hiermee wilden we laten zien, dat romantisch niet meteen zoet hoeft te zijn.


Bruiloft vol bloemen in het buitenland; een Engelse droom

Dit duo is afgereisd naar Pulham, een klein Engels dorpje. Hier konden ze het weekend rustig starten met een kopje koffie en zich klaarmaken in stijl. De gemoedelijke sfeer en oude gebouwen laten dit kleurrijke stel helemaal stralen. Een intieme bruiloft in het buitenland, waar de hele tijd bloemen centraal stonden. In het authentieke hotel wordt nog rustig de krant gelezen en de tijd genomen om de geloftes te schrijven.


Oldtimer tot over de rand gevuld met bloemen

Ook aan het vervoer is extra aandacht besteed. Het koppel reed rond in een prachtige Engelse oldtimer, tot over de rand gevuld met bloemen. Zo toverden zij hun unieke vervoersmiddel om tot een persoonlijke eyecatcher. Als je dan in Engeland gaat trouwen, hoort dat er natuurlijk helemaal bij!


Zwevende eyecatcher tijdens de ceremonie

De ceremonie was in een open veld met veel groen. Dat de ceremonie plaatsvond in de avondzon, met het prachtige landschap als achtergrond maakte het een magisch moment. De vorm van de bergen wilde ik graag terug laten komen in de bloemenboog. Daarom hebben Bas en ik voor deze locatie een frame op maat gemaakt, om de bloemen te laten zweven tussen de Engelse heuvels. Ook in de backdrop komt het kleurverloop terug, waardoor je met veel kleuren toch een rustige en unieke uitstraling krijgt.


Luxe bruidsboeket met een Engelse look

Het bruidsboeket bestaat uit dezelfde, vrolijke kleuren en is ook subtiel gegroepeerd. Door de volle, open bloeiende bloemen krijgt het boeket een luxe uitstraling. De volle Ranonkels en Rozen worden samen met Orchideeën, lila Lisianthus en de open Ranonkel Butterfly bij elkaar gebonden door een zijde lint.


Vrolijk diner met overal bloemen

In de tafelsetting voor het diner komen de kleurrijke bloemen ook overal terug. De rijkgevulde kandelaars matchen vrolijk met het tafelkleed. Ook de chique servetten werden gepresenteerd in een servetring met bloemen. In de koekjes en op de cake zaten eetbare bloemen. Van uitnodiging tot menukaart; overal is wel een bloem terug te vinden. Een tafel vol details, zo lieten we tijdens het diner het thema “English Floral Madness” steeds weer terugkomen.


Benieuwd naar de bloemen mogelijkheden van jullie bruiloft in het buitenland?

Neem dan contact op of plan een vrijblijvende afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.
Gepubliceerd bij in het magazine en op de website van Girls of Honour

Weddingplanner: Aurelia weddingplanner
Fotografie: Yara Photography
Styling: De meiden van Versier
Stationery: Loudly Rich Studio
MUAH: Amazing Facedorset
Gouden sierraden: Judigje Edelsmid
Gekleurde sierraden: Lovely Elysian
Jurk en pak Josie: Carla Couture Wedding
Pak: Hoes tailors
Sweets: Elisabeth & Valentijn
Hotel: The Eastbury
Models: Mustard models, Josie and Ezra
Bloemen via: Duif flowers, Monarch flowers, Phalaenopsis by Walter Montana Lisianthus, Marginpar, Parfumflower company