Bloemstyling op je buiten bruiloft in Utrecht16/09/2021

Buiten trouwen in Utrecht. Dit vrolijke stel combineerde de sfeer van de oude binnenstad met romantisch trouwen onder een oude boom en aankomen met een bootje aan het water bij Fort bij Vechten in gemeente Utrecht. Speels en natuurlijk en dat wilden ze ook graag in de bloemen terugzien.

Bruidsboeket bloemstyling Utrecht
Home » Bloemstyling op je buiten bruiloft in Utrecht

Ochtend wandeling in Utrecht

Hun dag begon midden in de stad. Met zijn corsage opgespeld bracht de bruidegom het bruidsboeket naar de bruid. Wat een mooie first look! De bruid zag haar bruidegom én de bloemen voor het eerst. Al had ze vooral oog voor hem natuurlijk. Een wandeling door Utrecht voordat ze naar de locatie gingen, waar ik het ondertussen mooi aan het maken was met bijpassende bruiloft bloemstyling voor de ceremonie buiten.

Bruidsboeket en bruidegomcorsage

Ze wilden graag bloemen die bij het seizoen pasten. Het nazomer gevoel met wat warme tinten die de herfst met zich mee gaat brengen. Mét echte trouwrozen erin. Ik heb daarom trosrozen, Lisianthus, de donkere Cosmos en witte delphinium gebruikt. Om het speels te maken heb ik de Sanquisorba gebruikt. Deze vrolijke bloem wordt ook wel Pimpernel genoemd en komt ook terug in de corsage. Het zijden lint geeft een chique gevoel wat past als je trouwt in Utrecht en de romantische buitenlocatie.

Bloemstyling op een buiten bruiloft in een fort, bij Utrecht

Een warm welkom voor de gasten toen ze aankwamen bij het fort met een groot boeket op het welkomstbord. Verder stonden er bloemen bij het gastenboek en heb ik de dinertafels speels aangekleed met verschillende bloemen in kleine kristallen vaasjes waardoor het geheel een chique gevoel gaf. Daarnaast paste het kristal van de vaasjes perfect bij het oude fort. De bloemstyling was bij Fort bij Vechten, dat was de locatie van de buiten bruiloft in de gemeente Utrecht.

Aankomst in een boot

Wat een entree! Als een echte gentleman roeide deze bruidegom zijn aanstaande naar de ceremonielocatie waar de gasten stonden te wachten.

Aankleding buiten ceremonie

In september is het altijd spannend wat het weer gaat doen. Dit bruidspaar had enorm veel geluk. Ze trouwden in het najaarszonnetje, buiten tussen de bomen. Tussen al dat groen was de ronde zwarte backdrop met bloemen aan een kant een echte eyecatcher.
De stoelen van de gasten zijn aangekleed met verschillende takken groen. Daar wist het bruidspaar niks vanaf, verassing van hun ceremoniemeesters!

Bloemstyling bruiloft bloemen buiten

Bruiloft bloemstyling hergebruiken

Ik probeer bij bruiloften de bloemkunstwerken zo te maken dat jullie ze op meerdere manieren kunnen gebruiken door de dag heen. De backdrop werd ook gebruikt als fotohoek. Hoe leuk!


Bekijk Weddings voor meer informatie, neem contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Locatie Fort bij Vechten
Fotograaf Vivre Fotografie