Wild & Urban! Bruiloft met wilde natuurlijke bloemen in hartje Woerden06/07/2020

Midden in het centrum van Woerden kun je bij Plein 7 trouwen in de kerktuin. Om een echte Wild & Urban vibe te creëren heb ik veel varens, grassen en speelse bloemen in bruintinten gebruikt!

Bruiloft wilde bloemen Woerden
Home » Wild & Urban! Bruiloft met wilde natuurlijke bloemen in hartje Woerden

Bruiloft in Woerden met wilde en natuurlijke bloemen

Een wild natuurgevoel midden in de stad. Dat kan in hartje Woerden en dit stel deed het door hun bruiloft te vieren met wilde en natuurlijke bloemen. Trouwen achter de Petruskerk in de beschutte tuin tussen de monumentale gebouwen. Ik wilde het gevoel van een wild bloemenveld neerzetten. Daar heb ik grassen en varens voor gebruikt in combinatie met verse bloemen die na de bruiloft ook goed gedroogd kunnen worden om te bewaren.

Bruiloft buiten Woerden

Wilde bloemen bruidsboeket

Een speels bruidsboeket in natuurlijke kleuren. Bruintinten met groen, een combinatie die waarmee de kleuren van de binnentuin en de oude gebouwen in Woerden terugkwamen in het boeket. De first look was vlak voor de ceremonie. Leuk detail; de bruid had haar boeket nog niet gezien maar spiekte wel gelijk de tuin in om te zien hoe alles eruit zag!

Bruiloft in Woerden met wilde bloemen in bruin, groen en nude

Veel bruidsparen denken dat bloemen in natureltinten een beetje saai zijn. Dat het wegvalt in de rest van de styling en tussen de gasten. Door uitgesproken bloemen te gebruiken en een wilde manier van schikken vallen de bloemstukken op een subtiele manier op, zoals op deze bruiloft in Woerden. Met deze speelse styling krijg je een ultiem natuurgevoel. Óók midden in de stad.

Bruidegomcorsage met bijpassende bloemen

De bruidegom en de gasten kregen een corsage die hetzelfde wilde gevoel had als het bruidsboeket. Ik heb dezelfde Lagurus grasjes gebruikt om het springerige effect te krijgen. Van pluimen die je in de avondzon ziet wuiven in een veld. Samen met de witte Helichrysum strobloemetjes die ook in het bruidsboeket terug komen. Op het donkergroene pak steken de bruin, wit en naturel tinten goed af en blijft het natuurlijk en speels.

Bruidsboeket natuurlijk speels verfijnd

Natuurlijke bruiloft ceremonie met wilde bloemen, in Woerden

Onder een grote eik, met de kerk op de achtergrond was de ceremonie. Dit leuke stel trouwde midden in de binnenstad van Woerden in een oase van rust. Ze kozen voor een leren welkomstbord met bloemstuk en hoge bloemeilanden in het gangpad en bij hun ceremoniestoelen. Door de hoogte in te gaan met de bloemen en grassen heb ik een speels en natuurlijk effect gecreëerd.
Deze bloemkunstwerken staan in aardewerk schalen wat weer het stoere urban effect heeft.

Urban tafelstyling met wilde bloemen voor een speels effect

Het diner was in de grote zaal van Plein 7 in Woerden. De grote bloemstukken van de ceremonie heb ik hergebruikt en op industriële tafeltjes en op de grond naast de dinertafels geplaatst. Voor de tafelstyling heb ik gekozen voor een lager bloemkunstwerk in de lengte van de tafel. Zo kunnen alle gasten de bloemen én elkaar zien tijdens het eten.

Tafeldecoratie bruiloft bloemen

Bekijk Weddings voor meer informatie, neem Contact op of plan een afspraak in om te ontdekken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.


Samengewerkt met de volgende leveranciers:

Concept, planning, styling: Dana Kiks Weddings
Locatie: Plein 7 Woerden
Fotograaf: Elke Smit Photography
Stationery: Creeert.com
MUAH: Marion Bridalhair and Makeup
Trouwjurk: Ankii My Vintage Boudoir
Trouwpak: By Bas mode voor mannen
Bruidstaart: Patissiers
Ringen: Reijersenjuweliers
Trouwambtenaar en geloftes: Waarom ik van je hou